oguliti, podijeliti na osmine, izvaditi sjemenke i staviti na vatru sa
Sastojci
0 kom 2 velike kisele jabuke
0 kom 125 ml (1/8 l) bijelog vina
0 kom 2 1/2 žlice bijele mljevene želatine
0 kom 3 žlice hladne vode
0 kom 2 žumanca
0 kom 100 g šećera nastruganom koricom 1 limuna
0 kom 100 g đumbira u sirupu
0 kom 250 ml (1/4 l) slatkog vrhnja
0 kom 1 jabuku
Priprema
01.
02.
lagano pirjati, izgnječiti u kašu
03.
izmiješati sa
04.
ostaviti 10 min da nabubri staviti na laganu vatru i miješati dok se ne rastopi; umiješati u kašu od jabuka;
05.
izmiješati sa
06.
u kremastu smjesu; smjesu od žumanaca umiješati u kašu od jabuka i ostaviti u hladioniku 45 min,
07.
izrezati na tanke kriške - jednu količinu ostaviti za garniranje;
08.
istući; oba sastojka umiješati u kremu; kremu staviti u prikladne čaše;
09.
oprati, osušiti, izrezati na tanke kriške, kremu garnirati preostalim komadima đumbira i kriškama jabuke.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb