toliko dugo tući dok ne nastane kremasta smjesa (oko 10 min), pomiješati sa pomiješati sa
Sastojci
0 kom 4 žumanca 125-150 g šećera u prahu
0 kom 125 ml (1/8 l) rioja-vina ili crnim pinotom, 1/2 vrećice bijele želatine u prahu 3 žlice hladne vode
0 kom 375 ml (1/8 l) tučenog slatkog vrhnja, 250 g crnog grožđa
0 kom 100 g poljubaca od badema
0 kom rakijom ili rumom
0 kom tučenim slatkim vrhnjem.
Priprema
01.
02.
ostaviti 10 min da nabubri, staviti na laganu vatru i miješati dok se ne rastopi, umiješati u kremu i staviti u hladionik čim se krema počne zgušnjavati, umiješati
03.
oprati, osušiti, malo ostaviti za garniranje, ostatak prepoloviti, izvaditi koštice, kremu i prepolovljeno grožđe slagati slojevito u staklenu posudu
04.
nakapati
05.
i slagati slojevito s kremom i grožđem (gornji sloj trebao bi biti od kreme), kremu od crnog vina garnirati preostalim grožđem te ukrasiti
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb