U loncu za juhu na malo ulja 3-4 minute pržite luk i celer.

Sastojci
0 kom ulje
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 450 ml mlijeka
0 kom 2 žlice škroba
0 kom malo celera, sitno nasjeckanog
0 kom 450 ml vode
0 kom 1/2 žličice soli
0 kom 3-4 krumpira, oguljena i narezana na manje kockice
0 kom 1 mrkva, narezane na manje komadiće
0 kom 1 limenka kukuruza
0 kom 1 limenka graha, opranog i ocijeđenog
0 kom malo papra
Priprema
01.
02.
Dodajte vodu i sol. Nakon što voda zavrije dodajte krumpir i mrkvu. Malo smanjite vatru i kuhajte 10-15 minuta dok krumpir i mrkva ne budu kuhani.
03.
Dodajte kukuruz, grah i papar. Prekrijte lonac te kuhajte još 10 minuta na laganoj vatri.
04.
U zdjelici pomiješajte mlijeko i škrob. Dodajte u juhu te pirjajte kratko dok se juha ne zgusne.