oprati i sitno izrezati;
Sastojci
0 kom 400 g rajčica
0 kom 60 g slanine
0 kom 1 veliku glavicu luka
0 kom 1-2 protisnuta češnja češnjaka
0 kom 40 g pšeničnog brašna
0 kom 750 ml (3/4 l) mesne juhe;
0 kom 2 žlice pirea od rajčice
0 kom origanom;
0 kom 4 žličice tučenog vrhnja; nasjeckani kopar.
Priprema
01.
02.
narezati na sitne kockice i pustiti da se rastope u loncu na pritisak;
03.
očistiti, po želji dodati
04.
te sve to zajedno propirjati;
05.
posuti, popržiti dok lagano ne požuti, dodati rajčicu i miješati;
06.
dodati
07.
promiješati i začiniti
08.
lonac zatvoriti i ostaviti da se kuha; procijediti juhu na sito prije posluživanja;
09.
dodati
10.
oko 10 min.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb