Očistite i operite pile. Stavite pile u veći lonac sa celerom, mrkvom, vodom i malo soli. Kuhajte 50-60 minuta.
Sastojci
0 kom 1 cijelo pile
0 kom 2 stručka celera, narezana na manje komadiće
0 kom origano
0 kom kumin
0 kom chilli u prahu
0 kom 250 g naribane goude
0 kom 12 tortilla, natrganih na manje trakice
0 kom 2 mrkve, narezane na manje komadiće
0 kom sol
0 kom 2 žlice maslaca
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 1 zelena paprika, sitno narezana
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom 600 ml kremaste juhe od gljiva
0 kom 500 ml pelata, ocijeđenih i usitnjenih
Priprema
01.
02.
Izvadite pile i sačuvajte 200 ml vode za kasnije.
03.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
04.
U većoj tavi otopite maslac. Pržite luk, papriku i češnjak 4-5 minuta. Dodajte preostalu vodu od kuhanja piletine, juhu od gljiva, pelate, origano, kumin i chilli. Držite na vatri 10 minuta uz povremeno miješanje.
05.
Skinite kožu sa piletine i odvojite meso od kostiju. Natrgajte ga na manje komadiće.
06.
Namastite vatrostalnu posudu za pećnicu i rasporedite pola piletine. Prelijte sa pola smjese iz tave. Posipajte sa 1/3 sira. Prekrijte sa pola natrganih tortilla. Ponovite još jedan sloj te završite sa naribanim sirom.
07.
Pecite 60 minuta u pećnici.