Izdinstajte kapulu na maslinovom ulju, kad se opusti dodajte luk (česnjak) i pertusimul, u to dodajte kozice, dinstajte, začinite po želji, nakon 5 min, podlijte bijelim vinom, neka tako kuha dok vino ne ishlapi. Dodajte rajčice, vodu (nekih pola litre) i ostavite neka kuha. (nekih 20 min)
Sastojci
0 kom 1/2 kg očišćenih kozica
0 kom 1 kapula (luk)
0 kom 3-4 režnja češnjaka
0 kom 1-2 dl bijeloga vina
0 kom petrusimul
0 kom sjeckana rajčica (može svježa ili iz konzerve)
0 kom soli(po potrebi)
0 kom papar
0 kom po želji majčine dušice
0 kom zelena manistra (tjestenina)
Priprema
01.
02.
U međivremenu skuvajte manistru (tjesteninu). Kad su kozice skoro gotove (kad se zgusne umak i kada su kozice mekane) dodajte tjesteniu u to, promješajte i neka sve zajedno se krčka neku minutu, dvije. i to je to
03.
Poslužite toplo te pospite ribancem, uz prilog može sezonska salata
04.
Na ovaj način možete spremiti sve plodove mora, a i tjestenina može biti po vašem guštu.