Za majonezu
Sastojci
0 kom 1 žumance
0 kom 1 žlicom limunova soka, 1 žlicom ketchupa, soli, 1 žličicom šećera
0 kom 125 ml (1/8 l) ulja
0 kom listove zelene salate
0 kom 375 g kuhanih kozica
0 kom kriškama ili lepezicama limuna, cocktail trešnjama, grančicom kopra.
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
pomiješati sa
03.
miješati šibom za tučenje snijega dok ne nastane ujednačena smjesa;
04.
postepeno dodavati po 1-2 žlice ulja (nije potrebno dodavati ulje kap po kap),
05.
složiti u zdjelicu za cocktail,
06.
dodati
07.
podijeliti na 4 zdjelice, preliti kozice majonezom, te prema želji garnirati
08.
toast.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb