Kotleti s lukom i kremom od senfa

Kotleti s lukom i kremom od senfa

Sastojci

0 kom 4 svinjska kotleta
0 kom sol, svježe mljeveni bijeli papar
0 kom curyjjem
0 kom Prilog:
0 kom Savjet:
0 kom Dijon-senfom
0 kom 3-4 glavice luka srednje veličine 2 češnja češnjaka
0 kom 4 žlice ulja
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom peršinom
0 kom 1 čašu (150 g) slatkog vrhnja 1 1/2-2 čajne žlice i Dijon-senfa

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti

02.

posuti po mesu;

03.

Za kremu od senfa

04.

izmiješati, posoliti, začiniti

05.

i poslužiti uz kotlete.

06.

preprženi bijeli kruh s maslacem- češnjakom, ili seljački kruh, salata od endivije i jabuka.

07.

velike količine kotleta preporučljivo je peći u pećnici.

08.

tanko namazati meso

09.

oba dodatka očistiti, sitno narezati, raspodijeliti po kotletima, malo pritisnuti, položiti na posudu namazanu sa

10.

i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu.

11.

-250

12.

-5

13.

-35 min;

14.

pečene kotlete složiti na pladanj, ukrasiti

15.

i poslužiti toplo ili hladno.

žena.hr
6.4.2013.