Kotlete malo posoli, popapri, dodaj malo vegete i crvene paprike, pa peci na maslinovom ulju uz podlijevanje vodom i vinom.
Sastojci
0 kom 8 kotleta
0 kom 1/2 kg gljiva ( samo šampinjoni ili miješano s bukovačama)
0 kom chilli paprika (po želji)
0 kom papar
0 kom maslinovo ulje
0 kom 1 dl bijelog vina
0 kom 1 žuta paprika
0 kom 1 velika glavica crvenog luka
0 kom 2 režnja češnjaka
0 kom 1 mrkva
0 kom vegeta
0 kom sol
0 kom crvena paprika (mljevena)
Priprema
01.
02.
Luk i papriku nareži na rezance, češnjak sitno iskosaj, mrkvu naribaj, pa stavi na maslinovo ulje pirjati dok ne postane staklasto. Dodaj gljive narezane na listiće, žličicu vegete, malo chilli papričice ili papra i pirjaj dok gljive ne omekšaju.
03.
Kao prilog može pire krumpir, riža, njoki, valjušci od krumpira, okruglice od kruha, špagete ili neka druga tjestenina i zelena salata.