Kotleti s češnjakom i lučicama

Kotleti s češnjakom i lučicama

Sastojci

0 kom 4 svinjska kotleta (svaki oko 200 g)
0 kom 4 češnja češnjaka
0 kom solju, paprom i slatkom paprikom;
0 kom 250 g lučica
0 kom 2 žlice margarina ili maslaca
0 kom 4 žlice bijelog vina ili vode,
0 kom 2 žlice slatkog vrhnja
0 kom solju, paprom i slatkom paprikom
0 kom Prilog:

Priprema

01.

isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, eventualno odstraniti masne dijelove i lagano istući batićem za meso;

02.

očistiti, dobro protisnuti i kotlete premazati s obje strane; kotlete ostaviti da odstoje pokriveni oko 30 minuta; začiniti

03.

očistiti

04.

rastopiti u tavi; dodati kotlete i lučice, peći oko 10 minuta; kotlete više puta okrenuti; izvaditi meso iz tave; zakuhati

05.

dodati

06.

i ukuhati; umak začiniti

07.

te preliti preko kotleta

08.

krumpir kuhan u slanoj vodi, mahune na maslacu.

žena.hr
31.5.2013.