isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, eventualno odstraniti masne dijelove i lagano istući batićem za meso;
Sastojci
0 kom 4 svinjska kotleta (svaki oko 200 g)
0 kom 4 češnja češnjaka
0 kom solju, paprom i slatkom paprikom;
0 kom 250 g lučica
0 kom 2 žlice margarina ili maslaca
0 kom 4 žlice bijelog vina ili vode,
0 kom 2 žlice slatkog vrhnja
0 kom solju, paprom i slatkom paprikom
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
očistiti, dobro protisnuti i kotlete premazati s obje strane; kotlete ostaviti da odstoje pokriveni oko 30 minuta; začiniti
03.
očistiti
04.
rastopiti u tavi; dodati kotlete i lučice, peći oko 10 minuta; kotlete više puta okrenuti; izvaditi meso iz tave; zakuhati
05.
dodati
06.
i ukuhati; umak začiniti
07.
te preliti preko kotleta
08.
krumpir kuhan u slanoj vodi, mahune na maslacu.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb