oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natrljati
Sastojci
0 kom 4 kotleta od vepra (oko 600 g)
0 kom solju, paprom, mljevenim ružmarinom, 8 protisnutih bobica borovice;
0 kom Prilog:
0 kom 2 žlice maslinova ulja
0 kom 2 glavice luka
0 kom 250 g mladih tikvica
0 kom 2 mesnate rajčice
0 kom 1 žlicom usitnjenog bosiljka, navrh noža origana
0 kom sol, papar, 1-2 žlice vinskog octa.
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom rajčicom u obliku cvjetova i začinskim travama.
Priprema
01.
02.
zagrijati, meso s obje strane pržiti oko 5 min (meso treba unutra biti ružičasto); ohladiti;
03.
očistiti, narezati i popržiti u masnoći od pečenja da postane staklast;
04.
oprati, narezati na ploške, dodati luku i zajedno pirjati;
05.
nakratko potopiti u kipuću vodu (ne kuhati), ohladiti u hladnoj vodi, oguliti, očistiti zeleni dio, narezati na kocke, dodati povrću, zagrijati (povrće mora biti čvrsto); začiniti
06.
skinuti s vatre, dodati
07.
-7 min, ohlađeno povrće staviti na tanjur, i na njega posložiti kotlete, ukrasiti
08.
kruh sa cvjetačom.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb