Kotleti od vepra na talijanski način

Kotleti od vepra na talijanski način

Sastojci

0 kom 4 kotleta od vepra (oko 600 g)
0 kom solju, paprom, mljevenim ružmarinom, 8 protisnutih bobica borovice;
0 kom Prilog:
0 kom 2 žlice maslinova ulja
0 kom 2 glavice luka
0 kom 250 g mladih tikvica
0 kom 2 mesnate rajčice
0 kom 1 žlicom usitnjenog bosiljka, navrh noža origana
0 kom sol, papar, 1-2 žlice vinskog octa.
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom rajčicom u obliku cvjetova i začinskim travama.

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natrljati

02.

zagrijati, meso s obje strane pržiti oko 5 min (meso treba unutra biti ružičasto); ohladiti;

03.

očistiti, narezati i popržiti u masnoći od pečenja da postane staklast;

04.

oprati, narezati na ploške, dodati luku i zajedno pirjati;

05.

nakratko potopiti u kipuću vodu (ne kuhati), ohladiti u hladnoj vodi, oguliti, očistiti zeleni dio, narezati na kocke, dodati povrću, zagrijati (povrće mora biti čvrsto); začiniti

06.

skinuti s vatre, dodati

07.

-7 min, ohlađeno povrće staviti na tanjur, i na njega posložiti kotlete, ukrasiti

08.

kruh sa cvjetačom.

žena.hr
9.5.2015.