odrezati lisnatu krunu i izrezati donju peteljku da ananas može stajati tankim dugim nožem izdubiti meso ananasa i razrezati ga na četiri dijela, a središnji dio izrezati meso ananasa rezati na sitne kocke nakapati sa poklopiti i ostaviti da upija oko 6 sati čvrsto istući dodavajući malo-pomalo umiješati
Sastojci
0 kom 1 svježi ananas (oko 1200 g)
0 kom 3-4 žlice bijelog ruma
0 kom 250 ml slatkog vrhnja
0 kom 2-3 žlice šećera u prahu 1 čajnu žlicu ekstrakta od vanilije ili naranče
0 kom 1 šipak
0 kom šipak:
Priprema
01.
02.
tučeno slatko vrhnje umiješati u kockice od ananasa te staviti u izdubljenu koru ostatak mase staviti u šalice
03.
prepoloviti, zrnca izvaditi žlicom i raspodijeliti ih preko ananasa s tučenim slatkim vrhnjem
04.
okrugla je oblika, veličine jabuke, žutonarančaste do crvenkaste boje s glatkom korom, unutrašnjost mu je puna mnogobrojnih sjemenki u obliku zrnaca obavijenih blijedocrvenom, sočnom i slatkom ljuskom
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb