oguliti, oprati, prepoloviti, narezati na ploške,
Sastojci
0 kom 4 korabice
0 kom 3 glavice luka
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 1 žlicu maslaca
0 kom 75 g ploški slanine
0 kom 125 ml (1/8 l) tučenog vrhnja
0 kom 2 žlice srži paprike
0 kom paprom, soli;
0 kom 4 odreska od vratine
0 kom paprom
0 kom solju.
Priprema
01.
02.
očistiti, sitno narezati,
03.
zagrijati,
04.
narezati na prutiće, prepeći na maslacu, dodati luk, pustiti da se prži dok ne postane zlatnožut, dodati ploške korabice i pirjati;
05.
sa
06.
dodati u tavu s lukom i korabicom, ostaviti da propirja te začiniti
07.
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, posuti
08.
i staviti na ugrijani roštilj, ispeći hrskavo smeđe s obje strane i posuti
09.
oko 15 min
10.
sa svake strane oko 6-8 min.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb