Kopanjić

Kopanjić

Sastojci

0 kom 2 jaja
0 kom 9 dkg margarina
0 kom 8 dkg šećera
0 kom 1 rebro čokolade
0 kom 9 dkg petit keksa
0 kom 5 dkg oraha
0 kom petit keks ili oblatna za okolo
0 kom rum za umakanje keksa

Priprema

01.

Jaja rukom malo izmutiti, u to staviti na sitno narezan margarin, šećer i čokoladu. Staviti na vatru i miješati dok malo ne prokuha. Treba stalno miješati i paziti da vatra nije jaka, jer se jaja onda peku, a to ne želite. :-)

02.

Kad je prokuhalo, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U hladno staviti na sitno natrgane petit kekse i narezane orahe. Promiješati.

03.

Kalup obložiti aluminijskom folijom. Otkinite si veći dio folije, pa ju utisnite u kalup i ostavite da dio viri sa svake strane da kasnije možete zamotati i gornji dio.

04.

Petit kekse močiti u rum i slagati u kalup. Popuniti cijeli kalup. Umjesto keksa može se staviti i oblatna, koja se izreže prema veličini kalupa. Nju ne močite u rum. Zatim istresti smjesu i poravnati ju. Preko toga opet složiti kekse močene u rum ili oblatnu. Po želji možete staviti dio smjese, pa poslagati čokoladne bananice i prekriti ostatkom smjese.

05.

Folijom koja viri sa strane prekriti vrh i tako u kalupu ostaviit na hladnom da odstoji. Najbolje je kad odstoji što duže (preko noći, dan-dva).

06.

Izvaditi iz kalupa, maknuti foliju na dijelu gdje ćete rezati i rezati trokute.

07.

Uživajte! ;-)

žena.hr
26.11.2014.