1. Dno kalupa za tortu promjera 23 cm pomastiti uljem i obložiti masnim papirom a pećnicu uključiti na 170°C

Sastojci
Priprema
2. Čokoladu natrgati na sitne komade i zajedno s mlijekom i maslacem otopiti je u posudi koju ste stavili iznad pare. Miješati da se dobije jednolična masa.Pri tome neka vodena kupelj lagano vrije na nižoj temperaturi
3. Kada ste dobili jednoličnu smjesu odložiti je sa strane da se polako hladi pa umiješati lješnjake, rum i višnje
4. Prosijati brašno zajedno s praškom za pecivo.
5. U drugoj zdjeli pjenasto mikserom umutiti jaja sa šećerom. Sada lagano žlicom u jaja umiješati brašno s praškom za pecivo.
6. U već poprilično ohlađenu mješavinu s čokladom prebaciti smjesu s jajima i polako sve žlicom ili špatulom ujednačiti.
7. Prebaciti u pripremljen kalup i peći u pećnici oko 50 minuta
8. Pečen kolač ohladiti nekih 5-6 minuta u kalupu pa ga izvaditi iz kalupa i potpuno ohladiti
9. Prije služenja posuti kakaom u prahu!