Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Sastojci
Priprema
U zdjeli pomiješajte napolitanke, 2 žlice šećera i 5 žlica otopljenog maslaca. Smjesu prebacite u kalup za tortu, ravnomjerno rasporedite te pecite 8-10 minuta. Ohladite.
U zdjelici za umak pomiješajte čokoladu i slatko vrhnje te držite na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Maknite sa vatre.
U većoj zdjeli pomiješajte sir, maslac, sol i preostali šećer te izmiksajte mikserom. Dodajte vanilin šećer te još malo izmiksajte. Dodajte 2 po 2 jaja te miksajte na maloj brzini. Postepeno dodajte bijelu čokoladu i izmiksajte. Prebacite smjesu u kalup.
Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva. Smanjite temperaturu na 150 stupnjeva i pecite još 20 minuta. Smanjite temperaturu na 100 stupnjeva i pecite još 30 minuta.
Kolač ohladite te poslužite sa voćnim kompotom po želji.