Kolač sa sirom i bijelom čokoladom

Kolač sa sirom i bijelom čokoladom

Sastojci

0 kom 35-40 kom. čokoladnih napolitanki, mrvljenih
0 kom 200 g + 2 šalice šećera
0 kom 5 žlica otopljenog maslaca
0 kom 500 g bijele čokolade, mrvljene na male komadiće
0 kom 100 ml slatkog vrhnja
0 kom 700 g mekanog kravljeg sira
0 kom 100 g maslaca
0 kom 1/2 žličice soli
0 kom 1 žličica vanilin šećera
0 kom 6 jaja

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

02.

U zdjeli pomiješajte napolitanke, 2 žlice šećera i 5 žlica otopljenog maslaca. Smjesu prebacite u kalup za tortu, ravnomjerno rasporedite te pecite 8-10 minuta. Ohladite.

03.

U zdjelici za umak pomiješajte čokoladu i slatko vrhnje te držite na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Maknite sa vatre.

04.

U većoj zdjeli pomiješajte sir, maslac, sol i preostali šećer te izmiksajte mikserom. Dodajte vanilin šećer te još malo izmiksajte. Dodajte 2 po 2 jaja te miksajte na maloj brzini. Postepeno dodajte bijelu čokoladu i izmiksajte. Prebacite smjesu u kalup.

05.

Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva. Smanjite temperaturu na 150 stupnjeva i pecite još 20 minuta. Smanjite temperaturu na 100 stupnjeva i pecite još 30 minuta.

06.

Kolač ohladite te poslužite sa voćnim kompotom po želji.

žena.hr
31.3.2008.