Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti, dodati ulje i mlijeko, nakon par minuta miksanja postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo i odmah potom kakao i čokoladu u prahu. Na kraju umiješati kuhačom posebno tučeni snijeg od bjelanjaka.
Sastojci
0 kom Za biskvit:
0 kom 6 jaja
0 kom Za žutu kremu:
0 kom 2 Dolcela pudinga od vanilije
0 kom 9 dl mljeka
0 kom 6 žlica šećera
0 kom 15 dag Zvijezda margarina za kreme
0 kom Za smeđu kremu:
0 kom 2 Dolcela pudinga od čokolade
0 kom 8 dl mljeka
0 kom 6 žlica šećera
0 kom 10 dag Zvijezda margarina za kreme
0 kom 6 žlica šećera
0 kom 6 žlica brašna
0 kom 4 žlice kakaa
0 kom 4 žlice čokolade u prahu
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 1,5 dl ulja
0 kom 1,5 dl mljeka
Priprema
01.
02.
Masu izliti u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje srednje veličine, poravnati i peći u pećnici na 180°C 20-25 minuta.
03.
Pečeni i još vrući biskvit izbušiti ravnomjerno drškom kuhače.
04.
Pripremiti prvo žutu kremu tako što se u vrući kuhani puding umuti pjenjačom sitno sjeckani margarin. Miješati kremu tako dugo dok ne postane ravnomjerno gusta i podatna. Kremu odmah još dok je topla preliti preko biskvita. Poravnavati žlicom preko površine biskvita kako bi se sve rupice napunile kremom.
05.
Ostaviti kolač po strani pa pripremiti smeđu kremu tako što se u kuhani puding od čokolade doda margarin i ravnomjerno izmiješa. Preliti opet toplo preko žute kreme. Po želji posipati čokoladnim mrvicama. Ohladiti i poslužiti rezano na kocke