Donosimo recept za vrlo jednostavan kremasti kolač koji je idealan za dane kada nam se ne da paliti pećnica.
Sastojci
Priprema
U 2 dl mlijeka umiješaj 2 vrećice pudinga i kukuruzni škrob. Ostatak mlijeka zagrij sa 100 g šećera do laganog vrenja, zatim dodaj smjesu s pudingom i kuhaj 5 minuta. Pokrij folijom i ohladi.
U 1 dl soka od višanja umiješaj treći puding. Ostatak soka, višnje i 50 g šećera kuhaj 5 minuta. Dodaj smjesu s pudingom i polako kuhaj još 2 minute.
Puding od višanja izlij u drugu zdjelu pa smjesu lagano prekrij prozirnom folijom i ohladi na sobnoj temperaturi.
Kad se puding od vanilije ohladi, umuti ga s omekšalim maslacem dok ne postane glatko. Zatim umuti vrhnje za šlag i umiješaj ga u kremu.
Na dno kalupa (30x25 cm) stavi kekse namočene u mlijeko, dodaj polovicu vanilin kreme, sloj višanja, zatim ostatak kreme i završi slojem keksa.
Kolač hladi u hladnjaku najmanje 2 sata. Po želji posluži sa šlagom i kandiranim višnjama.
Savjet
Potrebno je dodatno mlijeko za kekse, a vrhnje za šlag prije pripreme treba biti dobro ohlađeno, dok je maslac sobne temperature. Najbolje je da su keksi pravokutnog oblika.