Kolač s paprom i medom

Kolač s paprom i medom

Sastojci

0 kom Za lim (40x30) cm: papir za pečenje
0 kom Dizano tijesto: 250 g meda 150 g maslaca ili margarina 100 g mljevenih oraha 1 jabuka (oko 100 g) 50 g šećera 1 omot Dr. Oetker mješavine začina Paprenjaci 2 žličice Dr. Oetker Arome ruma 3 jaja 375 g pšeničnog brašna 2 žličic
0 kom Za premazivanje: 3 žlice svijetlog džema, npr. pekmez od naranče ili marelice čokolada za glazuru po želji

Priprema

01.

U loncu uz stalno miješanje otopite med s maslacem ili margarinom, ulijte u posudu i stavite na hladno mjesto. Namastite lim i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. Električna pećnica: oko 180 °C Pećnica na vrući zrak: oko 160 °C Kad se smjesa od maslaca i meda ohladi, ogulite jabuku, narežite na četvrtine, izvadite koštice i grubo naribajte.

02.

Tijesto: U smjesu mikserom (metlicama) umiješajte mješavinu za Paprenjake i aromu. Dodajte jaje po jaje pa svako miješajte oko 1/2 minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno sa sodom bikarbonom, prosijte te u 2 porcije kratko umiješajte na srednjoj brzini. Na kraju dodajte orahe i ribanu jabuku. Tijesto razmazite po limu obloženim papirom za pečenje. Lim gurnite u sredinu pećnice. Džem protisnite kroz sito te kolač premažite pomoć u kista. Ostavite da se kolač ohladi na rešetki. Odvojite papir za pečenje. Kolač s medom potom premažite glazurom od čokolade i ukrasite prema želji.

žena.hr
22.12.2013.