Kolač s mrkvom

Kolač s mrkvom

Sastojci

0 kom Za kolač 450 g pšeničnog brašna tipa 405 4 i 1/2 žličice praška za pecivo 2 žličice mljevenog cimeta 1/4 žličice naribanoga muškatnog oraščića 1/2 žličice mljevenog pimenta 225 g šećera od šećerne trske
0 kom Za ocaklinu 250 g masnijega svježeg sira 500 g šećera u prahu 180 g maslaca 1 žličica mljevene vanilije
0 kom Za ukrašavanje kora neprskane naranče narezana na uske rezance mljeveni cimet za posipanje

Priprema

01.

minuta PEČENJE 75 - 90 minuta ZA 12 osoba

02.

Priprema

03.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Okrugli kalup za kolače (promjera 23 cm) obložite masnim papirom. 2. Prosijte u zdjelu brašno, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić i piment. Dodajte šećer pa sve dobro izmiješajte. 3. Dodajte ulje, jaja, pire od mrkve, naribanu mrkvu, grožđice, ananas, narančinu koru, kokosovo brašno i pinjole pa izradite gusto tijesto. 4. Stavite tijesto u kalup za kolače i pecite u pećnici 75 - 90 minuta. Kolač je pečen kad drveni štapić zaboden u sredinu kolača nakon vađenja ostane čist. 5. Ostavite kolaču u kalupu 15 minuta da se malo ohladi, potom ga istresite na rešetku za kolače, odstranite papir za pečenje pa ostavite da se kolač potpuno ohladi. 6. Stavite sastojke za ocaklinu u kuhinjski stroj i miješajte oko minutu da dobijete kremu. Premažite kolač kremom sa svih strana, a potom ga ukrasite narančinom korom i mljevenim cimetom. Možete staviti na hladno mjesto da se ocaklina stegne.

04.

Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood

05.

Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb

žena.hr
15.11.2019.