minuta PEČENJE 75 - 90 minuta ZA 12 osoba
Sastojci
Priprema
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Okrugli kalup za kolače (promjera 23 cm) obložite masnim papirom. 2. Prosijte u zdjelu brašno, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić i piment. Dodajte šećer pa sve dobro izmiješajte. 3. Dodajte ulje, jaja, pire od mrkve, naribanu mrkvu, grožđice, ananas, narančinu koru, kokosovo brašno i pinjole pa izradite gusto tijesto. 4. Stavite tijesto u kalup za kolače i pecite u pećnici 75 - 90 minuta. Kolač je pečen kad drveni štapić zaboden u sredinu kolača nakon vađenja ostane čist. 5. Ostavite kolaču u kalupu 15 minuta da se malo ohladi, potom ga istresite na rešetku za kolače, odstranite papir za pečenje pa ostavite da se kolač potpuno ohladi. 6. Stavite sastojke za ocaklinu u kuhinjski stroj i miješajte oko minutu da dobijete kremu. Premažite kolač kremom sa svih strana, a potom ga ukrasite narančinom korom i mljevenim cimetom. Možete staviti na hladno mjesto da se ocaklina stegne.
Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood
Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb