naribati koru limuna i naranče (naravno moraju biti neprskane), iscijediti sok limuna. odvojiti žutance od bjelanjka, te od bjelanjka napraviti čvrsti snijeg, a žutanjke umutiti sa šećerom da bude pjenasta smjesa. u smjesu žutanjka i šećera dodati koricu limuna i naranče, griz, prašak za pecivo, sir, mak. na kraju umiješati pekmez i snijeg od bjelanjaka. premazati oblik za pečenje maslacem i peći cca 25 minuta na 180 c. ohladiti i poslužiti.

Sastojci
0 kom 1 limun, 1 naranča, 3 jaja, 80 gr šećera, 200 g svježeg sira (može pola mascarponea, pola svježi sir), 250 g maka, cca 50 g griza, 1 prašak za pecivo, 1 vanil šećer, 2-3 žlice pekmeza -najbolje od naranče ili limuna
Priprema
01.