I.
Sastojci
Priprema
brašno s maslacem,prstohvatom soli i šećerom dobro izmijesiti te prema potrebi dodati 1-2 žlice hladne vode.tijesto zamotati u plastičnu foliju te ostaviti na hladnom mjestu oko 1h.
VI.kolač od svježeg sira peći 50-60min u jako zagrijanoj pećnici (stupanj plina 2-3,pećnica s ventilatorom 160 C).ispečeni kolač ostaviti da se ohladi,narezati na 12 komada,ukrasiti šlagom te poslužiti.
II.
u međuvremenu pripremiti nadjev.u vrućoj vodi oprati i očistiti četkicom limune te ih posušiti.koru limuna naribati i iscijediti sok.
III.
pečnicu zagrijati na 180 C.ohlađeno tijesto izvaljati na dasci posutoj s malo brašna,staviti na kalup za kolač te oblikovati rub visine oko 3cm.
IV.
jaja razbiti te odvojiti žumanjke od bjelanjaka.svježi sir promiješati s korom limuna i limunovim sokom,kiselim vrhnjem te umiješati žumanjke,šećer i vanilin šećer
V.
od bjelanjaka istući tvrdi snijeg.snijeg razdijeliti na kremu od svježeg sira.zatim usuti gustin te pažljivo promiješati.smjesu od svježeg sira nanijeti na tijesto te poravnati gornji dio.