Kolač od malina

Kolač od malina

Sastojci

0 kom BISKVIT
0 kom 3 bjelanjka
0 kom 250 ml slatkog vrhnja
0 kom 2 žlice džema od malina
0 kom 7 g bijele želatine u prahu
0 kom 125 ml jogurta
0 kom 1 žlica šećera u prahu
0 kom UKRAŠAVANJE
0 kom 150 g svježih/smrznutih malina
0 kom 6 g bijelog preljeva za torte
0 kom 3 žumanjka
0 kom 25 g šećera
0 kom 30 g pšeničnog glatkog brašna
0 kom 10 g gustina
0 kom 4 g praška za pecivo
0 kom 10 g maslaca
0 kom prstohvat soli
0 kom KREMA

Priprema

01.

Mikserom izradite čvrst snijeg od bjelanjaka.

02.

Umutite žumanjke, šećer i sol pa dodajte maslac. U smjesu sa žumanjcima umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.

03.

Preko kolača prelijte preljev od sredine prema krajevima.

04.

Kolač prije posluživanja još malo ohladite. Jednostavije je za napraviti ga nego što izgleda i vrloo je osvježavajuć.

05.

Dobar tek!

06.

Pravokutnu ili okruglu posudu obložite papirom za pečenje premazan maslacem i na ti izlijte biskvit.

07.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180° C oko 10 minuta te nakon toga ostavite biskvit da se izvan posude ohladi na sobnoj temperaturi oko 15 minuta.

08.

Biskvit premažite džemom od malina.

09.

Želatinu u prahu pomiješajte sa 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri oko 10 minuta, a zatim je otopite na pari.

10.

Slatko vrhnje istucite u čvrst šlag, dodajte šećer u prahu, jogurt, džem od malina i otopljenu želatinu. Sve dobro izmješajte.

11.

Kremu na biskvit pa sve ostavite da se dobro ohladi u frižideru oko 2-3 sata.

12.

Po površini ohlađenog kolača rasporedite maline i stavite to 10-ak minuta u zamrzivač dok pripravljate preljev za kolače.

13.

Preljev za kolače pripravite prema uputama sa vrećice (koristite 1 žlicu šećera i 125 ml vode, tj. 1 navedenih sastojaka).

žena.hr
27.7.2014.