Mikserom izradite čvrst snijeg od bjelanjaka.
Sastojci
Priprema
Umutite žumanjke, šećer i sol pa dodajte maslac. U smjesu sa žumanjcima umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Preko kolača prelijte preljev od sredine prema krajevima.
Kolač prije posluživanja još malo ohladite. Jednostavije je za napraviti ga nego što izgleda i vrloo je osvježavajuć.
Dobar tek!
Pravokutnu ili okruglu posudu obložite papirom za pečenje premazan maslacem i na ti izlijte biskvit.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180° C oko 10 minuta te nakon toga ostavite biskvit da se izvan posude ohladi na sobnoj temperaturi oko 15 minuta.
Biskvit premažite džemom od malina.
Želatinu u prahu pomiješajte sa 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri oko 10 minuta, a zatim je otopite na pari.
Slatko vrhnje istucite u čvrst šlag, dodajte šećer u prahu, jogurt, džem od malina i otopljenu želatinu. Sve dobro izmješajte.
Kremu na biskvit pa sve ostavite da se dobro ohladi u frižideru oko 2-3 sata.
Po površini ohlađenog kolača rasporedite maline i stavite to 10-ak minuta u zamrzivač dok pripravljate preljev za kolače.
Preljev za kolače pripravite prema uputama sa vrećice (koristite 1 žlicu šećera i 125 ml vode, tj. 1 navedenih sastojaka).