Grožđice namoči u rumu i ostavi da odstoje barem sat vremena. 2. Izmiješaj 15 dkg omekšalog maslaca sa 10 dkg šećera u prahu i vanilin šećerom, dodaj limunovu koricu, 2 jaja i 30 dkg brašna prosijanog s jednim praškom za pecivo, naizmjence sa 0,5 dl mlijeka. Zamijesi srednje tvrdo, kompaktno tijesto. Uključi pećnicu na 175°C. 3. Kalup premaži maslacem, pospi brašnom, pa tijestom prekrij dno u visini od oko 2 cm. 4. Jabuke operi, oguli, nareži na šnite. Grožđice ocijedi od ruma i dodaj jabukama. Poslaži na tijesto, pospi cimetom i šećerom po želji. Peci oko 25 min. Izvadi iz pećnice pa prelij preljevom. 5. Za preljev izmiksaj 3 žumanjka sa 1 vanilin šećerom i 1,25 dl kiselog vrhnja. Istuci snijeg od 3 bjelanjka, dodaj mu 3 dkg šećera i tuci dok ne bude sasvim čvrsto. Pomiješaj smjesu bjelanjaka sa smjesom žumanjaka i prelij preko do pola pečenog kolača, pa vrati u pećnicu i peci još dvadesetak minuta. 6. Vrući kolač pospi šećerom u prahu.
Sastojci
0 kom 15 dag maslaca ili margarina 10 dkg šećera u prahu 1 vanilin šećer korica od 1/2 limuna 2 jaja 30 dkg mekog brašna 1 prašak za pecivo oko 1/2 dl mlijeka
0 kom 5 jabuka srednje veličine 5 dkg grožđica (ili po želji) malo ruma 3 dkg šećera malo cimeta 3 jaja 1 vanilin šećer 1,25 dl kiselog vrhnja šećer u prahu za posipanje
Priprema
01.
02.
Korisnički recept: -nany-