BISKVIT:
Sastojci
0 kom 5 jaja
0 kom 5 žlica šećera
0 kom 100g margarina
0 kom 250 ml tekućeg šlaga
0 kom 200 ml mlijeka
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 4 žlice mljevenih badema
0 kom 1 žlica isjeckanih badema
0 kom 2 žlice brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 1 puding od kokosa
0 kom 100 g mljevenog kokosa
0 kom Lino Lada kokos
Priprema
01.
02.
Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka.
03.
Ukrasiti po želji.
04.
Izraditi bjelanjke u čvrsti snijeg te postepeno dodavati šećer dok se ne dobije homogena smjesa, zatim i vanilin šećer i jedan po jedan žumanjak. U posebnoj posudi promiješati suhe sastojke (brašno, bademe i prašak za pecivo) te lagano umiješati u bjelanjke.
05.
Biskvit peći oko 30 min na 180 stupnjeva.
06.
KREMA:
07.
Puding od kokosa skuhati sa 200 ml mlijeka i 2 žlice šećera.
08.
Ohlađeni puding razraditi sa 100g margarina te zatim dodati 1-2 žlice slatkog vrhnja kojeg ste prethodno razradili.
09.
U tu kremu dodati 4 žlice Lino Lade od kokosa i 2 žlice mljevenog kokosa. Sve zajedno dobro promiješati.
10.
Na ohlađeni biskvit dodati ohlađenu kremu i obložiti tučenih slatkim vrhnjem.