Izmiksaj sve sastojke za tijesto. Kalup srednje veličine obloži masnim papirom pa ga naulji i pobrašni, izlij tijesto i peci u prethodno zagrijanom rolu oko 30 minuta na 170°C. Toplog ga izvrni iz kalupa, ukloni papir. Ohlađen kolač prereži po dužini na pola.
Sastojci
0 kom Za tijesto:
0 kom 6 jaja
0 kom 20 dag kokosovog brašna
0 kom 16 žličica griza
0 kom 5 dag maslaca
0 kom Za glazuru:
0 kom 10 dag čokolade
0 kom 4-5 žlica ulja
0 kom 6 žlica šećera
0 kom 6 žlica brašna
0 kom 3 žlice ulja
0 kom 3 žlice kakaa
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom Za kremu:
0 kom 1 l mlijeka
0 kom 8 žlica šećera
Priprema
01.
02.
Za kremu u mlijeku skuhaj kokosovo brašno i šećer. Ukuhaj griz, pa na kraju dodaj maslac. Još toplu kremu prelij preko prerezanog biskvita (malo ga navlaži limunadom, sokom ili čajem, po izboru), ostavi malo za premazati odozgo (i gornju koru navlaži prije premazivanja). Poklopi drugim dijelom, na njega stavi preostalu kremu i malo poravnaj pa prelij čokoladnom glazurom.
03.
Za glazuru otopi čokoladu i ulje na laganoj vatri. Dobro ohladi.