KoKoS koCke

KoKoS koCke

Sastojci

0 kom Tijesto:
0 kom 4 jaja
0 kom 1 vanilija šećer
0 kom 3 žlice brašna ili 2 žlice brašna i 1 gustina
0 kom 100 gr kokos brašna
0 kom 5 dcl mlijeka
0 kom 12 žlica šećera
0 kom 1 dcl ulja
0 kom 1 dcl mlijeka
0 kom 12 žlica brašna
0 kom 2 žlice kakaa
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom Krema:
0 kom 10 žlica šećera

Priprema

01.

Najprije pripremite tijesto. Pjenasto umutite jaja i šećer, postupno dodajte ulje, mlijeko i brašno pomiješano sa p.z.p.

02.

Zatim podijelite tijesto na 2 dijela. U jednoj zdjeli ostavite polovicu žutu, a u drugu polovicu dodajte 2 žlice kaka.

03.

Ovu smjesu sa kakaom izmješati i uliti u kalup za pečenje koji ste prethodno premazali uljem i brašnom te stavite u pećnicu na pečenje. Koru vadite van dok je POLUPEČENA.

04.

KREMA

05.

Dok se kora peče pripremite kremu. U 5 dcl mlijeka stavite šećer i vanilija šećer, neka prokuha lagano. Smanjite vatru da mlijeko lagano krčka dok vi sa strane uzmete 3 žlice brašna ( možete i 2 brašna i 1 gustina, tako sam ja radila ) te oduzmete 7-8 žlica mlijeka i uradite brašno kao za puding, bez grudica. Kada ste uradili dobro brašno izlijete ga u mlijeko, izmješate i dodate 100 gr koksa.

06.

Pustite malo da kuha na vatri, ali miješajte da ne zagori da se ne zgusne previše.

07.

Sklonite gotovu kremu sa vatre.

08.

Polupečenu "crnu" koru vadite van i premazujete s vrućom kokos kremom. Kada ste premazali preko stavljate ostatak "žutog" tijesta i vraćate natrag u pećnicu. Za kojih 15 min kolač je pečen. Provjeravajte čačkalicom zadnju koru. Kolač završno možete premazati otopljenom čokoladom ili posuti kokosom. A možete oboje :D

09.

Jedna napomena: Prije premazivanja donje kore s kokos kremom, možete malo nakvasiti koru mješavinom kokos likera i nekog gustog soka :) I savjetujem pravite kolač s domaćim jajima, jer zadnja kora bude baš žuuutaa što je meni ljepše. Ali ja nisam imala domaćih pa se snađoh i ovak iz dućana. :)

žena.hr
28.4.2014.