Najprije pripremite tijesto. Pjenasto umutite jaja i šećer, postupno dodajte ulje, mlijeko i brašno pomiješano sa p.z.p.
Sastojci
Priprema
Zatim podijelite tijesto na 2 dijela. U jednoj zdjeli ostavite polovicu žutu, a u drugu polovicu dodajte 2 žlice kaka.
Ovu smjesu sa kakaom izmješati i uliti u kalup za pečenje koji ste prethodno premazali uljem i brašnom te stavite u pećnicu na pečenje. Koru vadite van dok je POLUPEČENA.
KREMA
Dok se kora peče pripremite kremu. U 5 dcl mlijeka stavite šećer i vanilija šećer, neka prokuha lagano. Smanjite vatru da mlijeko lagano krčka dok vi sa strane uzmete 3 žlice brašna ( možete i 2 brašna i 1 gustina, tako sam ja radila ) te oduzmete 7-8 žlica mlijeka i uradite brašno kao za puding, bez grudica. Kada ste uradili dobro brašno izlijete ga u mlijeko, izmješate i dodate 100 gr koksa.
Pustite malo da kuha na vatri, ali miješajte da ne zagori da se ne zgusne previše.
Sklonite gotovu kremu sa vatre.
Polupečenu "crnu" koru vadite van i premazujete s vrućom kokos kremom. Kada ste premazali preko stavljate ostatak "žutog" tijesta i vraćate natrag u pećnicu. Za kojih 15 min kolač je pečen. Provjeravajte čačkalicom zadnju koru. Kolač završno možete premazati otopljenom čokoladom ili posuti kokosom. A možete oboje :D
Jedna napomena: Prije premazivanja donje kore s kokos kremom, možete malo nakvasiti koru mješavinom kokos likera i nekog gustog soka :) I savjetujem pravite kolač s domaćim jajima, jer zadnja kora bude baš žuuutaa što je meni ljepše. Ali ja nisam imala domaćih pa se snađoh i ovak iz dućana. :)