Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Umutiti bjelanjke sa 150 g šećera u snijeg. Dodati sok od 1 iscijeđenog limuna.
Sastojci
0 kom 5 jaja
0 kom 300 g kokosa
0 kom 500 ml vrhnja za šlag
0 kom 100 g čokolade za kuhanje ili 2 žlice kakaa
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 350 g šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 2 žlice brašna
0 kom 1 limun
0 kom 650 ml mlijeka
0 kom 1 puding vanilija
0 kom 250 g margarina
Priprema
01.
02.
Dodati prašak za pecivo, 2 žlice brašna, 200 g kokosa. Sve dobro sjediniti. Peći na 180° - 150°C oko 30 min, više sušiti.
03.
Pečenu koru preliti s 150 ml mlijeka.
04.
Za kremu žumanjke i 200 g šećera umutiti u bijelu smjesu. Dodati 1 puding od vanilije. Sve sjediniti te dodati u 500 ml ključalog mlijeka. U mlijeko staviti 1 vanilin šećer.
05.
Kremu ohladiti. Sa strane umutiti 250 g margarina za kremu sa 100 g šećera radi okusa. Umutiti još 500 ml vrhnja za šlag.
06.
Ohlađenu smjesu spojiti s margarinom, dobro umutiti i dodati umućeno slatko vrhnje.
07.
Smjesu podijeliti na dva dijela. Jednu ostaviti žutu i dodati 100 g kokosa. U drugu dodati istopljenu čokoladu ili istopljeni kakao. Premazati koru.
08.
Kolač je najbolje ostaviti 24 sata da se dobro ohladi.