Krumpir skuhati u kori, oguliti, vruć protisnuti i dodati mu malo soli, maslac i toliko brašna da se umijesi glatko tijesto. Tijesto je dobre gustoće kada se formira u kuglu i odvoji od posude.
Sastojci
0 kom oko 70 dag krumpira
0 kom malo soli
0 kom kockica maslaca ili margarina (oko 4 dag)
0 kom brašna po potrebi
0 kom krušne mrvice
0 kom kiselo vrhnje i šećer po želji
0 kom 12-15 komada šljiva (ovisno o veličini)
Priprema
01.
02.
Staviti u veću posudu vode da se grije. Dodati joj malo soli.
03.
Tijesto razvaljati na debljinu od oko 2 cm, rezati kvadrate toliko velike da se u njih može umotati šljiva. Na svaki kvadrat staviti šljivu, te dobro zamotati u kuglu.
04.
Knedle staviti kuhati u kipuću vodu. Kad isplivaju na površinu vaditi ih rupičastom žlicom i odmah uvaljati u krušne mrvice.
05.
Zagrijati ulje i popržiti ih sa svih strana.
06.
Poslužiti sa šećerom i kiselim vrhnjem po želji.
07.
Mogu se koristiti i duboko smrznute šljive, a umjesto šljiva i marelice ili marmelada po želji.