Krumpir oguliti, narezati na kockice i skuhati za pire. Dok se krumpir kuha očistiti šljive od koštica i oprati ih.
Sastojci
0 kom 3 veća krumpira (1/2 kg)
0 kom oštro brašno
0 kom 1 jaje
0 kom 1 žlica soli
0 kom malo ulja
0 kom očišćene šljive
Priprema
01.
02.
Kuhani krumpir ohladiti i zgnječiti.
03.
U krumpir dodati jaje, sol i ulje te dodavati brašno po potrebi dok se ne dobije fina glatka lopta.
04.
Tijesto razvaljati i narezati na jednake komadiće u koje se stavlja šljiva. Rubove preklopiti i stisnuti u lijepu lopticu. Potom uvaljati u brašno da ne dođe do ljepljenja.
05.
Knedle kuhati 15-20 minuta i prema želji poslužiti u umaku od šljiva, vrhnja ili s krušnim mrvicama.