Klasična mesna štruca

Klasična mesna štruca

Sastojci

0 kom 1 kriška bijelog kruha
0 kom 2 žlice mlijeka
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 2 bjelanjka
0 kom 100 ml ketchupa
0 kom 300 g mljevene govedine
0 kom 250 g mljevene teletine
0 kom 200 g mljevene svinjetine
0 kom 2 luka, sitno nasjeckana
0 kom peršin
0 kom 1 žlica senfa
0 kom bosiljak

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

02.

Kruh usitnite na vrlo male komadiće i pomiješajte sa mlijekom u većoj posudi. Ostavite da odstoji 5 minuta.

03.

Dodajte 2 žlice ketchupa i preostale sastojke. Oblikujte mesnu štrucu te je stavite na lim za pečenje koji ste prethodno namastili. Namažite preostali ketchup preko štruce.

04.

Pecite oko 60 minuta u pećnici.

žena.hr
3.9.2008.