Potopite shiitake gljive u toplu vodu na 20 minuta. Ocijedite ih i narežite na manje komadiće.

Sastojci
0 kom 50 g shiitake gljiva
0 kom 2 žlice ulja
0 kom 1 žlica škroba
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 250 g šampinjona, narezanih na ploške
0 kom 400 ml kokošjeg temeljca
0 kom 50 g špeka ili pancete, narezanog na male komadiće
0 kom 1 sitno nasjeckani mladi luk
0 kom 1 žlica sojinog umaka
0 kom 1 žlica šerija
Priprema
01.
02.
U zdjeli za juhu prepržite luk, češnjak i špek. Dodajte gljive te također pržite nekoliko minuta.
03.
Dodajte temeljac te kuhajte sve na srednje jakoj vatri 15-20 minuta.
04.
U manjoj zdjelici pomiješajte sojin umak, šeri i škrob te umiješajte u juhu zajedno sa mladim lukom.
05.
Držite na vatri još 2-3 minute dok se juha malo ne zgusne.