Kinder Pingui torta

Kinder Pingui torta

Sastojci

0 kom biskvit:
0 kom 7 jaja
0 kom 8 pudinga od vanilije
0 kom 250g margarina
0 kom 200g nutelle (ja kupujem "zamjensku nutellu" tj. onu iz Lidla Choco nuss i predivna je)
0 kom Šlag 500ml (isključivo kupite Kplus - vjerujte ovo ne govorim bez veze, jedini šlag koji se dovoljno čvrsto stuče za ovu tortu i s njim nema greške)
0 kom čokoladna crta: 3 žlice vode
0 kom 100g čokolade za kuhanje
0 kom 100g margarina
0 kom 500ml šlaga za dekoraciju
0 kom 200g šećera
0 kom 250g brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 1 žlica kakaa
0 kom 0,5 dl ulja
0 kom Krema:
0 kom 2L mlijeka
0 kom 200g šećera

Priprema

01.

prvo skuhajte kremu jer se poprilično dugo hladi.

02.

U 1,5L mlijeka stavite šećer, u pola litre mlijeka umiješajte 8 pudinga od vanilije- odma miješajte da se nebi stvorile grudice, jer ovo je ipak velika količina praška za puding. Ja koristim mužev shaker za proteine- nemojte se smijati ali to je zakom :-). skuhajte puding. ohladite ga , dobro ga izmiksajte, dodajte izrađeni margarin i nutellu, dobro izmiksajte. stavite kremu u frižider bar 20 min da se hladi.

03.

kad je čokolada tvrda stavljate drugu polovicu šlaga- pa kremu - biskvit-krema-biskvit. onih 5-6 žlica kreme koju smo ostavili na početku mažemo na vrk torte. kad se stisne i ohladi ukrasimo šlagom i ako volite mrvicama i tome slično. Jestive pokrivke su zakon za dječje rođendane

04.

glazuru napravite od 3 žlice vode, čokolade i margarina, sve otopite na laganoj vatri, pustite da se malo ohladi- ako vam se stisne do trenutka kada će te ga stavljati na šlag ubacite čokoladu na 15sekundi u mikrovalnu i opet će se lijepo razlijevati.

05.

Biskvit: prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo. odvojite bjelanjke od žumanjaka. bjelanjke stucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer u njega i miksajte dok se šećer ne otopi,. gasite mikser, dodajte žumanjke i ulje i ručno miješajte, dodajte pola brašna , izmiješajte pa dodajte drugu polovicu brašna. izmiješajte. izlijte u pleh cca 20*30cm i pecite na 170*C 40 minuta. za svaki slučaj badniče čačkalicom da se sigurna da se ne lijepi tijesto.

06.

E sad, filovanje: od kreme odvojit 5-6 velikih žlica kreme

07.

biskvit razrežite u 4 kore

08.

kremu zazdijelite u 4 dijela

09.

dobro stucite šlag da bude baš tvrd

10.

sad filujte:

11.

sloj biskvita- sloj kreme- sloj biskvita- sloj kreme - polovica šlaga čokoladna glazura (najbolje da je sobne temperature)- pravac zamrzivač - na 20ak minuta (ovisno kako vah zamrzivač hladi) čokolada treba biti skroz tvrda da možete nastaviti s filovanjem

žena.hr
15.1.2015.