Kinder pingui

Kinder pingui

Sastojci

0 kom biskvit:
5 kom žumanjaka
5 kom bjelanjaka
5 žlica šećer
5 žlica ulja
5 žlica brašno
3 žlice kakaa
1 kom puding od čokolade
1 kom prašak za pecivo
1 kom vanilin šećera
1 kom naribane korice limuna
0 kom krema:
0.5 L vrhnje za šlag
0 kom preljev:
20 dag mliječne čokolade
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag maslaca

Priprema

01.

Za biskvit prvo izradimo bjelanjke u snijeg u koji smo dodali polovicu šećera. Zatim izmiksamo pjenasto žumanjke sa šećerom i vanilinom. Dodamo sve ostale sastojke,izmiksamo pa lagano na kraju dodamo snijeg. Pečemo na 180°C 20 min. Kad se biskvit ohladi razrežemo ga na 2 dijela.

02.

Za kremu izmiksamo malo tvrđe slatko vrhnje (nikako gotovi šlag iz vrečice) u koje možemo dodati vanilin šećer.

03.

Napravimo preljev od čokolade.

04.

Prvi biskvit namažemo sa polovicom šlaga pa prelijemo preko njega preljev od čokolade.Dodamo drugi biskvit i ponovimo,završimo čokoladom.

05.

Dobro ohladiti u frižideru.

Savjet

Najbolja je HALTA,od čokolada milka,najbolje je raditi dan prije

žena.hr
3.8.2010.