Biskvit
Sastojci
0 kom biskvit
0 kom 6 jaja
0 kom 200 g čokolade za kuhanje
0 kom 150 g maslaca /margarina
0 kom 4 kašikice ulja / ( ili mlijeka)
0 kom 6 kašikica/žlica šećera
0 kom 6 kašikica/žlica hladne vode
0 kom 6 kašikica/žlica glatkog brašna
0 kom 2 kašikica/žlica kakaa
0 kom 1/2prašak za pecivo
0 kom fil
0 kom 5 dcl vrhnja za šlag/500ml slatke pavlake 1 vrećica/kjesica mljevenog želatina
0 kom glazura
Priprema
01.
02.
Žumanjke i šećer dobro izmiješajte električnim mikserom Dodajte vodu, suhe sastojke prosijte i izmiješajte u posebnoj posudi, zatim ih dodajte u smjesu. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka.
03.
Krema
04.
Želatinu prelijte s 4 žlice hladne vode, pustite je 10 minuta da nabubri pa je otopite na laganoj vatri.
05.
Slatko vrhnje istucite ručnim mikserom pa mu dodajte otopljenu želatinu.
06.
Čokoladu i maslac otopite na pari pa izmiješajte s uljem.
07.
Slaganje
08.
Biskvit prerežite tako da dobijete dvije jednake kore. Prvu koru namažite polovicom šlaga, prelijte s polovicom glazure zatim staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se glazura ne stisne.
09.
Izvadite iz hladnjaka, glazuru premazati šlagom, pokriti drugom korom i preliti preostalom glazurom.