sjeckane lješnjake stavite na papir za pečenje u veliku tepsiju i gore staviti izrađenu smjesu od bjelanjaka.
Sastojci
0 kom kora:
0 kom 20 dag sjeckanih lješnjaka
0 kom 3 pudinga od vanilije
0 kom 6 žlica brašna
0 kom 1,5 l mlijeka
0 kom 300 g margarina
0 kom 10 dag šećera u prahu
0 kom 10 dag mliječne čokolade
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom glazura i ukras:
0 kom 2 vrećice šlag pjene
0 kom 20 dag mliječne čokolade (za glazuru)
0 kom 10 bjelanjaka
0 kom 5 dag mljevenih lješnjaka
0 kom 5 dag čokolade za kuhanje
0 kom 15 žlica šećera
0 kom 1 žlica octa
0 kom 2 žlice brašna
0 kom 400 g nutele
0 kom krema:
0 kom 10 žumanjaka
0 kom 10 žlica šećera
Priprema
01.
02.
Bjelanjke dobro izradi sa šećerom, dodati ocat i na kraju brašno. Sušiti na 150 sat vremena ili možda malo duže. Pečenu koru okrenuti tako da lješnjaci budu gore i namazati nutelom.
03.
Za kremu: žunanjke dobro izraditi sa šećerom, dodati puding i brašno i ukuhati u mlijeko. Kada se ohladi dodati izrađeni margarin sa šećerom u prahu i dobro umiješati, onda smjesu podijeli u dva dijela u jedan stavi vanilin šećer a u drugi 10 dag otopljene mliječne čokolade.
04.
Na koru slagati jednu žlicu tamne i jednu žlicu svijetle kreme i preko toga glazuru od čokolade i na kraju šlag i po tome naribati čokoladu i mljevene lješnjake.
05.
možeš koru prerezati na pola i onda staviti drugu koru na vrh kreme pa je onda ukrasiti.