Kiflice iz djetinjstva

Kiflice iz djetinjstva

Sastojci

0 kom 250 g maslaca
0 kom 1 kiselo vrhnje
0 kom 3 žumanjka
0 kom prstohvat soli
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom brašno po potrebi

Priprema

01.

Maslac izraditi u zdjeli dodajući jedan po jedan žumanjak, vanilin šećer, prstohvat soli i kiselo vrhnje. Prašak za pecivo pomiješati sa par jušnih žlica brašna te dodati u izrađenu smjesu.

02.

Zatim u smjesu, miješajući dodavati brašna onoliko dok se tijesto ne bude više lijepilo na dodir.

03.

Tijesto bez dodatnog hlađenja podijeliti u 9 loptica te svaku loptcu na 8 dijelova tj. manjih loptica. Što manje, to će i kiflice biti sitnije i ljepše. Površinu na kojoj ih radimo ne posipamo brašnom.

04.

Loptice izvaljamo tanko, sredina treba biti nešto šira od krajeva ali to se napravi samo od sebe već kad ih krenemo valjati valjkom. Premažemo tankim slojem marmelade i savijemo.

05.

Peći na 150°C u zagrijanoj pećnici na srednjoj žici i limu obloženim papirom za pečenje oko 15 minuta dok lagano ne dobiju boju ispod i da ne ostanu blijede na vrhu.

06.

Još vruće posipati sa šećerom u prahu da se šećer što bolje primi za tijesto.

žena.hr
17.11.2014.