U mlaku vodu staviti šećer i kvasac, te ostaviti na toplome 15 minuta da se kvasac malo otopi. U to dodati još sol, brašno i ulje te zamijesiti tijesto dok ne postane glatko.
Sastojci
1 kom oštrog brašna
500 ml vode
3 žlice šećer
1 žličica soli
100 ml ulja
1 kom svježi kvasac
0 kom majoneza
200 g margarina
Priprema
01.
02.
Razvaljati tijesto i rezati ga u obliku trokuta da nakon rolanja dobijemo oblik kiflica. Puniti po želji - šunka, sir, slatko ili ne puniti uopće.
03.
Premazati protvanj sa malo ulja ili margarina te slagati kiflice. Ostaviti da se dižu najmanje sat vremena na toplome.
04.
Premazati ih majonezom prije pečenja, te peći na 220 stupnjeva oko 15 minuta dok ne porumene.
05.
Nakon pečenja jos tople prelijati prokuhanim maslacem ili margarinom, otprilike žlica preljeva na kiflicu.