Kelj sa seljačkom kobasicom

Kelj sa seljačkom kobasicom

Sastojci

0 kom 750 g kelja (očišćenog) 375 g krumpira 1 glavicu luka srednje veličine 50 g svinjske masti
0 kom sol mljeveni bijeli papar oko 300 g seljačke kobasice
0 kom 250 ml vode
0 kom vrijeme pirjanja: prilog: seljačka kobasica:

Priprema

01.

oprati, izrezati na rezance oguliti, oprati, izrezati na kocke očistiti, izrezati na sitne kockice zagrijati i na njoj popržiti luk dok ne poprimi svijetložutu boju dodati kelj i kratko pirjati

02.

umiješati te dodati krumpir oprati pod hladnom tekućom vodom, osušiti, dodati u povrće i naliti pirjati, po potrebi dosoliti i popariti kobasice izrezati na ploške i vratiti u kelj

03.

oko 30 min seljački kruh kobasica od usitnjene krte svinjetine

žena.hr
15.11.2013.