Očistiti kelj,narezati na komade i staviti kuhati u zasoljenu vodu dok se ne smežura ( oko pola sata), isto napraviti i s krumpirom. Može se i kelj i krumpir staviti u isti lonac kuhati ali iz navike ja to radim u odvojenim loncima.
Sastojci
1 glavica kelja
5 kom krumpira
3 režnja nasjeckanog češnjaka
1 žlica ulja
0 kom malo soli
1 žličica mljevene slatke paprike
Priprema
01.
02.
Nakon što se i jedno i drugo skuhalo odvojim pola vode od kelja u posudu i pola vode od krumpira ( nekih litru-litru i pol vode ). Skuhani kelj i krumpir stavljam u posudu i usitnim ga gnječilicom ili štapnim mikserom.
03.
Na ulju popržim češnjak (sitno nasjeckan) i dodajem kelj i krumpir te polako lijevam vodu koja mi je ostala do željene gustoće.
04.
Još malo crvene paprike i soli (ako je potrebno),pustim da prokuha još koju minutu i to je to.
05.
Mi ovo varivo jedemo uz neko meso ili pohano ili pečeno,ali to je kako ko voli.