Kelj moje prabake

Kelj moje prabake

Sastojci

1 glavica kelja
5 kom krumpira
3 režnja nasjeckanog češnjaka
1 žlica ulja
0 kom malo soli
1 žličica mljevene slatke paprike

Priprema

01.

Očistiti kelj,narezati na komade i staviti kuhati u zasoljenu vodu dok se ne smežura ( oko pola sata), isto napraviti i s krumpirom. Može se i kelj i krumpir staviti u isti lonac kuhati ali iz navike ja to radim u odvojenim loncima.

02.

Nakon što se i jedno i drugo skuhalo odvojim pola vode od kelja u posudu i pola vode od krumpira ( nekih litru-litru i pol vode ). Skuhani kelj i krumpir stavljam u posudu i usitnim ga gnječilicom ili štapnim mikserom.

03.

Na ulju popržim češnjak (sitno nasjeckan) i dodajem kelj i krumpir te polako lijevam vodu koja mi je ostala do željene gustoće.

04.

Još malo crvene paprike i soli (ako je potrebno),pustim da prokuha još koju minutu i to je to.

05.

Mi ovo varivo jedemo uz neko meso ili pohano ili pečeno,ali to je kako ko voli.

žena.hr
28.10.2013.