Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. Električna pećnica: oko 200° C Pećnica na vrući zrak: oko 180° C

Sastojci
Priprema
Tijesto: Uspite sve sastojke u posudu i mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Od tijesta oblikujte valjak, podijelite na 12 jednakih porcija i oblikujte kugle.
Dizano tijesto: Brašno u posudi dobro izmiješajte s Garantom za dizano tijesto. Dodajte ostale sastojke, osim krupnog šećera, te od svega mikserom (lopaticama) u oko 2 min. izradite glatko tijesto. Potom umiješajte krupni šećer. Od dizanog tijesta na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči oblikujte valjak, podijelite na oko 12 jednakih komada. Oblikujte kugle i položite na lim. Komade spljoštite da dobijete krugove i premažite mlijekom. Kugle od (prvog) tijesta također spljoštite, položite ih na krugove od dizanog tijesta i pritisnite. Ispecite. Položaj u pećnici: donja trećina Vrijeme pečenja: cca. 20 min. Kekse zajedno s papirom povucite s lima i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.
Savjet više: Keksići se mogu zamrznuti.