Keksići

Keksići

Sastojci

0 kom Za lim: papir za pečenje
0 kom Tijesto: 150 g pšeničnog brašna 100 g mekanog maslaca ili margarina 50 g šećera 1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
0 kom Dizano tijesto: 375 g pšeničnog brašna 1 omot Dr. Oetker Garant za dizano tijesto 1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera 50 g šećera 50 g maslaca ili margarina 1 jaje (veličine M) 1 prstohvat soli 150 ml mlijeka 50 g krupnog &scaro
0 kom Za premazivanje: 1 žlica mlijeka

Priprema

01.

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. Električna pećnica: oko 200° C Pećnica na vrući zrak: oko 180° C

02.

Tijesto: Uspite sve sastojke u posudu i mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Od tijesta oblikujte valjak, podijelite na 12 jednakih porcija i oblikujte kugle.

03.

Dizano tijesto: Brašno u posudi dobro izmiješajte s Garantom za dizano tijesto. Dodajte ostale sastojke, osim krupnog šećera, te od svega mikserom (lopaticama) u oko 2 min. izradite glatko tijesto. Potom umiješajte krupni šećer. Od dizanog tijesta na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči oblikujte valjak, podijelite na oko 12 jednakih komada. Oblikujte kugle i položite na lim. Komade spljoštite da dobijete krugove i premažite mlijekom. Kugle od (prvog) tijesta također spljoštite, položite ih na krugove od dizanog tijesta i pritisnite. Ispecite. Položaj u pećnici: donja trećina Vrijeme pečenja: cca. 20 min. Kekse zajedno s papirom povucite s lima i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.

04.

Savjet više: Keksići se mogu zamrznuti.

žena.hr
2.12.2013.