Keks na brzaka

Keks na brzaka

Sastojci

0 kom Tijesto:
0 kom 14 dag maslaca
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom malo ruma ili nekog likera po želji
0 kom Ukras:
0 kom čokoladna glazura i mljeveni keksi
0 kom 20 dag brašna
0 kom 10 dag šećera u prahu
0 kom 1 jaje
0 kom 3 žlice kakaa
0 kom Krema:
0 kom 3 jaja
0 kom 15 dag šećera
0 kom 10 dag margarina

Priprema

01.

Sastojke za tijesto umiješati, razvaljati i rezati na male okrugle kalupe. Peći na oko 200 °C 15-tak minuta.

02.

Krema: Sve sastojke (osim margarina) umiješati i kuhati u posudi na vrućoj vodi dok se smjesa ne zgusne. Potom ostaviti da se ohladi i zatim u kremu umješati pjenasto izrađeni margarin.

03.

Pečene kolutiće namazati kremom i spajati dva po dva. Također kremu namazati sa strane kolutića i uvaljati u mljeveni petit keks.

04.

Gornju površinu po želji preliti ili išarati otopljenom čokoladnom glazurom.

žena.hr
22.1.2015.