Cvjetaču operite, odvojite cvjetiće, pa ih prokuhajte u slanoj vodi.
Sastojci
0 kom 1 glavica cvjetače iliti karfiola (ili brokula-po želji)
0 kom 500 g mljevenog mesa
0 kom 1 glavica crvenog luka
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom sol, papar, vegeta
0 kom 2 jaja
0 kom brašno, mlijeko
Priprema
01.
02.
Crveni luk sitno nasjeckajte pa ga malo popržite, zatim dodajte mljeveno meso i začine. Neka se meso pirja u vlastitom soku.
03.
Od brašna, jaja i mlijeka umutite smjesu kao za palačinke, ali gušću. U tu smjesu uvaljajte skuhane cvjetiće karfiola, pa ih slažite u vatrostalnu zdjelu, koju prethodno premažite sa malo ulja i posipajte sa krušnim mrvicama.
04.
Naizmjence slažite karfiol i mljeveno meso, i završite sa karfiolom.
05.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180'.
06.
Po želji možete na kraju dodati ribani sir, pa tako zapeći, ili posipati ribancem nakon pečenja.