izmiješati električnom miješalicom ili šibom tako da nastane gusta smjesa
Sastojci
0 kom 110 g marcipana 50 g prosijanog šećera u prahu 1 jaje
0 kom 25 g pšeničnog brašna
0 kom 125 ml (1/8 l) soka od brusnica
0 kom prstohvatom cimeta
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom prosijanim šećerom u prahu
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 125 g brusnica
0 kom 125 g brusnica iz staklenke
Priprema
01.
02.
prosijati sa
03.
prokuhati
04.
skinuti s vatre, poklopiti i ostaviti da se hladi.
05.
i umiješati u smjesu; smjesu poklopiti i ostaviti oko 3 sata da nabubri; 10 okruglih kolačića (promjera 10 cm) oblikovati na namazanom limu (budući da se kolačići lako lome, ispeci još 2 za rezervu), pladanj staviti u prethodno zagrijanu pećnicu.
06.
oko 175
07.
oko 2
08.
oko 5 min dok kolačići poprime svijetložutu boju, kolačiće odmah izvaditi iz pladnja i staviti na kuhinjsku rešetku da se hlade posuti
09.
i staviti u pećnicu da se karamelizira.
10.
-2 min.
11.
Za kremu od brusnica:
12.
probrati, oprati ili
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb