Kaneloni na špinatu

Kaneloni na špinatu

Sastojci

0 kom 2 žlice ulja
0 kom 1 glavicu luka
0 kom oko 125 g kanelona
0 kom 20 g naribanog parmezana
0 kom listićima maslaca
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:
0 kom 600 g smrznutog špinata u listovima
0 kom solju, paprom naribanim muškatnim oraščićem
0 kom 100 g maslaca
0 kom 100 g pšeničnog brašna
0 kom 750 ml (3/4 l) mlijeka 250 ml (1/4 l) slatkog vrhnja
0 kom solju i paprom.
0 kom 100 g nastruganog parmezana
0 kom 250 g svježeg sira (izmiješano s vrhnjem)

Priprema

01.

ugrijati

02.

očistiti, sitno narezati, popržiti,

03.

puniti smjesom od umaka i svježeg sira; punjene kanelone poslagati na špinat, ostatak umaka od sira preliti preko kanelona, posuti sa

04.

posudu staviti u zagrijanu pećnicu.

05.

oko 225

06.

oko 4

07.

oko 30 min

08.

salata od rajčica.

09.

bez odmrzavanja dodati, doliti malo vode, pirjati oko 15 min, začiniti

10.

špinat ocijediti, staviti u namazanu vatrostalnu posudu.

11.

Za umak

12.

rastopiti,

13.

umiješati i popržiti dok ne požuti, dodati

14.

miješati šibom pazeći da se ne stvore grudice, umak kuhati oko 2 minute, začiniti

15.

umiješati; polovinu umaku izmiješati sa

16.

začiniti solju i paprom; polovinu umaka od sira preliti preko špinata;

žena.hr
2.10.2015.