POSTUPAK IZRADE KREME:
Sastojci
Priprema
Krema nam mora biti gotova prije nego što počnemo peći kore.
Staviti ih na preokrenute „plehove“ na kojima ćemo ih kasnije peći.
Papire lagano premazati uljem.
Bjelanjke i šećer lupati na pari u čvrsti snijeg.
Čim je snijeg gotov, još vruć jednako rasporediti po pripremljenim papirima.
Jednu po jednu koru peći dok samo blago ne porumeni.
Čim prva kora bude gotova, dok je vruća mazati ju pripremljenom kremom.
NAPOMENA za ljepši izgled: prilikom mazanja kora pripazite da vam gornja kora bude okrenuta tako da se na njoj vide „nabori“ koji se nastali kada ste nanosili snijeg na papir, izgledati će kao snježni nanosi. Servirati po želji na pladnju ukrašenom živim borovim grančicama.
Kolač je gotov….pa dobro nam došla Snježna kraljice, sjedni, udobno se smjesti!
Odvojiti žumanjke od bjeljanjaka.
Žumanjke kuhati na pari sa šećerom.
Kad se smjesa malo izjednači dodati kavu.
Kuhati dok se ne ukuha i zgusne.
Ostaviti da se potpuno ohladi, te tada u kremu pjenasto umutiti maslac.
POSTUPAK IZRADE KORA:
Zagrijati pećnicu na 180 ° C.
Prirediti papir za pečenje- 3 komada veličine A4.