Isjeckati luk i češnjak te popirjati na maslinovom ulju i malo vode, sve dok luk ne postane staklast.
Sastojci
60 kom junećeg buta
1 L vode
1 žlica senfa
1 žličica vegete
2 kom list lovora
0 kom ružmarin
2 kom suhe šljive
1 žličica soli i papra
1 kom luka
6 režnjeva nasjeckanog češnjaka
2 kom mrkve
1 četvrtina korijen celera
500 ml pasirane rajčice
1 žlica koncentrata rajčice
0.5 žlice mljevene slatke paprike
0.5 žlice peršina
1 žlica likera od višanja
Priprema
01.
02.
Jednu mrkvu naribati, drugu mrkvu i celer nasjeckati. Skupa s nasjeckanim mesom ubaciti u lonac te pržiti dok meso ne pusti vodu i dobije lijepu boju. Paziti da ne zagori.
03.
Dodati koncentrat od rajčice, mljevenu slatku papriku, senf i vegetu. Promiješati. Podlijati s 2 čaše vode te kuhati na jakoj vatri 20-30 min.
04.
Dodati pasiranu rajčicu, peršin, lovor, ružmarin i šljive i liker. Podlijati čašom vode te kuhati još sat i pol na srednje jakoj vatri. Dodavati vode po potrebi.
05.
Ukoliko želite više umaka, dodati vode i brašno te kuhati i miješati par minuta dok se umak ne zgusne.
06.
Dodati soli i papra po želji.