isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, izrezati na kocke veličine oko 2 cm;
Sastojci
0 kom 1 kg krtog junećeg mesa
0 kom 6 žlica maslinovog ulja
0 kom 750 ml (3/4 l) vode
0 kom 4 žlice instant rajčice 3 žlice vinskog octa
0 kom 1/2 žličice kumina 1 koricu cimeta sol, papar
0 kom 800 g malih glavica luka
0 kom 125 g feta-sira
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom Feta-sir:
Priprema
01.
02.
ugrijati, zapeći meso,
03.
dodati
04.
umiješati, dodati
05.
i pirjati u zatvorenom loncu oko 1 sat;
06.
očistiti, staviti oko 1 minutu u kipuću vodu, ocijediti, dodati mesu i zajedno pirjati;
07.
razmrviti, staviti u gotov gulaš i začiniti po potrebi solju i paprom.
08.
oko 1 1/4-1 1/2 h
09.
zemičke od sira
10.
vrlo slani grčki mekani sir koji se radi od ovčjeg mlijeka ili mješavine ovčjeg, kozjeg i kravljeg mlijeka; vrijeme dozrijevanja: 4-6 tjedana u posebnim posudama; nema kore; boja: bijela do bijelo-žuta, pikantni slano-kiseli okus.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb